Varmblodshester banner 175x150
Kaldblodshester banner 175x150
Til internettauksjonen 175x150
Registrer som budgiver

# 62 - Salte Faksen

KatalogsideHingst e Bork Odin

u Saltejenta e Järvsöfaks


RØNTGENUNDERSØKELSE

HELSEATTEST


Innmelder:
Trond Olav Salte
Jærvegen 134
4344 BRYNE

T: 911 98 100
E: tronsalt@online.no

SE VIDEO I FULLSKJERM


Innmelder opplyser:
Salte Faksen
e Bork Odin u. Saltejenta e. Jærvsøfaks

Hingst født 18 mai 2019.
Salte Faksen er rønget fri for benbiter.
Han har vokst opp i flokk og gått på utegang.
Han er tømmekjørt og kjørt i vogn før sommerbeite.
Svart lekker åringshingst av god størrelse og med topp avstamning.

Far Bork Odin er den dominerende champion avlshingsten blant kaldbolodshestene. Han er far til topp travere av både hingster og hopper. Han er far til Smedheim Solan, Rappstjernen, Karmland Anna, Ådne Odin, Ångsborken, Tante Ragnhild, Norheim Borka, Brenne Berna, Hopp Karoline og Sambo ØK mfl.

Mor er Saltejenta vant selv to løp men hennes stammetavle er sterkere enn hennes løpsprestasjoner. Mormor er Jenta Til Sjefen som selv vant 9 av 17 løp og mor til lovende Salte Odin 4 år,

 som har vunnet 3 løp og rekord 1,26. Mormorsmor er eliteavlshoppen Rigeljenta som er mor til miljonæren og avshingsten Pondus og Eldjenta vinner av derbystoet.  Mormormorsmor er eliteavlshoppen Fjeldbergjenta som er mor til avshingstene og miljonærene Lauvin og Wikvinn. Fjeldbergjenta er mormor til Derbyvinner, avlshingsten og trippelmiljonæren Wik Stjernen. Samt hoppekriterie og hoppederbyvinneren Wik Ida.

Det kommer særs mange gode løpshester, klassiske vinnere, avlshingster og miljonærer fra denne hoppelinjen. Som må karakteriseres som en sterke og sikker hoppelinje.

Saltejenta sitt første avkom er 3 årige Salte Diva som har gått godkjent prøveløp og 2 åringe Salte Tore som var først i mål i sitt premielopp i juli på km/t 1,54,7m.

Salte Faksen er en flott velutviklet og rettstilt åring som har alle forutsetninger for å lykkes.