varmblods
kaldblods
VIP plasser

# 71 - FAKSANKA

Katalogside 3STRØKET

Hoppe e Bork Odin

u S.T.C.C. Faksa e Järvsöfaks

 

Innmelder: Morten Langli, Jørgen Løvlandsgt 25c, 0569 Oslo.

Tlf: 920 84 302
E-post: mortenlangli@hotmail.com


Innmelder opplyser:
Bork Odin har vist seg som en suveren avlshingst – med den viktige egenskapen at han avler både gode hopper og hingster. Hele 11 avkom etter Bork Odin kvalifiserte seg til årets klasseløpsfinaler. 7 hopper – og 4 hingster. Deriblant kanoner som Karmland Anna, Rappstjernen og Møller Tor.

Faksanka er Jærvsøfaks-datteren STCC Faksas første avkom. «Faksa» viste tidlig talent. Hun vant DNTs Unghestserie som 3-åring, Vinvaras Æresløp som 4-åring, men det var som 6-åring at STCC Faksa virkelig vokste inn i Hoppe-eliten. På to sesonger vant hun 11 løp, tjente over 700 tusen kr og ble millionøse. Naturtraver som hun var – fungerte STCC Faksa meget bra i monte. Under sal travet hun banerekord på Bjerke i karrierens siste start – 22.5 med Faksanka i magen.

Bakover i stammen til STCC Faksa finner vi legendariske Finstad Stegga som har satt dype spor etter seg i avlen. Med tanke på stamme, egenprestasjoner og eksteriør, er det stilt store forventninger til STCC Faksa i avlsboksen. Faksanka vil ha en betydelig verdi som avlshoppe etter løpskarrieren.

STCC Faksa har hingsteføll etter Horgen Tore og er drektig med Bork Odin

Faksanka og katalognr 13 Chandelles har vokst opp sammen. Hoppene er mye håndtert, fulgt opp med hovpleie og markekurer.

Hestene kan etter avtale besiktiges på Holt Gård frem til auksjonsdagen. For info om hestene kontakt Elise Holt 993 77 173 eller Morten Langli 920 84 302.

Kaldblodshester